SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södra Umeå Ryttarförening
Kvalitetsmärkt ridskola

Välkommen!

Välkommen till vår hemsida!


Vi är EN förening!
Alla delar fyller en viktig funktion för föreningen som helhet​; RS - Ridskolan, TS - Tävlingssektionen & US -Ungdomssektionen.
Syftet med föreningen är att erbjuda en hästgemenskap där ALLA är välkomna.
 
I föreningen SURF
- Bidrar vi alla till föreningens mål, syfte och verksamheter.
- Är vi respektfulla mot varandra och djuren
- Hjälper vi varandra, delar med oss av vår kunskap och lär av varandra.
- Bidrar alla till att skapa trivsel och glädje
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Södra Umeå Ryttarförening (SURF) ligger strax söder om Umeå i byn Stöcksjö. Anläggningen har ett ridhus, två ridbanor samt ett stall där över 40 hästar bor. På anläggningen driver vi ridskola med ca 400 uppsittningar i veckan samt tävlings och träningsverksamhet. Har du egen häst kan du lösa anläggningskort för att kunna rida i vårt ridhus och på våra ridbanor.
 
Vill du bli medlem, börja rida eller lösa anläggningskort? Kolla till höger så hittar du genvägar!
 
Högst upp i toppmenyn kan du välja Ungdomssektion, Tävlingssektion eller Ridskolan. Klicka dig fram för att hitta den information du söker! :)
Påskövernattning 11-12/4!
2023-03-24 10:19
 
SURF-fonden, ett pilotprojekt under 2023
2023-03-22 14:43
Bakgrund

Under hösten 2022 har styrelsen genomfört ett visionsarbete för att tydliggöra föreningens värdegrund. Vi finns till för våra medlemmar och därför var ett naturligt steg i detta arbete att ställa frågan till våra medlemmar ”Vad är SURF för dig?”. För att sammanfatta alla inspel till en kort mening landade styrelsen gemensamt i att Södra Umeå Ryttarföreningen är ”SURF – Glädje för alla”.

Styrelsen tillsammans med Verksamhetschef har en tydlig målbild om att öka vår tillgänglighet för fler. Vi vill att fler ska få möjlighet att vara i den fantastiska miljö som våra medlemmar och hästar bidrar till.

Att driva en anläggning med hästar kräver dock stora kostnader för att gå runt. Våra kompisar (hästarna) behöver mat, omvårdnad, värme, rena boxar och tillgång till utevistelse. Under året har omvärldens utveckling lett till att våra omkostnader ökat vilket i sin tur, tyvärr, leder till att vi måste höja såväl ridavgifter som stallhyror. Framförallt när det gäller ridavgifterna inser vi att det finns en risk att vissa av våra medlemmar tyvärr inte har möjlighet att fortsätta rida. Även om de vill. Och vi tror att det främst drabbar barn och ungdomar.

 

Vad är SURF-Fonden?

För att ge fler barn och ungdomar möjligheten att fortsätta, eller börja, rida hos oss på SURF testar vi nu ett projekt under 2023 som vi kallar SURF-Fonden. Ett stöd för barn och ungdomar upp till 18 år, när det är ekonomiskt svårt. Stöttar upp med halva ridavgiften för en termin.

 

Hur går det till?

Fyll i ansökningsformuläret som du hittar här Ansökningsformulär. Det finns också utskrivna formulär som du kan hämta i entrén i ridhuset. Du kan antingen maila in din ansökan till fonden@sodraumearf.se eller skicka den med post till "Susanne Backman" Södra Umeå Ryttarförening, kustvägen 30, 90580 Umeå.

Vi har utsett en beslutsgrupp på tre personer som har skrivit under ett sekretessavtal för att säkra att alla ansökningar hanteras med strikt sekretess. De som i nuläget ingår i beslutsgruppen är vår verksamhetschef Emmeli Hellgren, styrelsemedlem Stina Levisson samt Susanne Backman från valberedningen.

För detta pilotprojekt ansöker en om att få reducerad ridavgift för höstterminen. Sista ansökningsdag är den 7e maj. Det är viktigt att du fyller i alla uppgifter i ansökningsformuläret. Senast den 31a maj 2023 får du besked om du beviljats medel.

 

Länsförsäkringar Västerbotten går in som huvudsponsor

Vi vill rikta ett stort tack till vår huvudsponsor för detta pilotprojekt, Länsförsäkringar Västerbotten som gjort det möjligt att genomföra denna satsning under 2023. Även Handelsbanken sponsrar oss i detta.

 

Fortsättningen?

Just nu är detta ett pilotprojekt som vi testar och utvärderar under 2023. Vår målsättning är att detta ska bli en integrerad del av vår verksamhet framöver och vi jobbar aktivt för att hitta lösningar för att kunna fortsätta bedriva SURF-Fonden fortsättningsvis.

Har du frågor kring SURF-Fonden så får du gärna kontakta oss på fonden@sodraumearf.se

 
Uppstallad på Surf?
2023-03-14 14:22

Hööks erbjuder alla uppstallade på Surf bra priser på foder! Följ länken för erbjudandet:

Uppstallade på Surf

Teoriveckan v.10 VT-23
2023-02-17 18:00

Under vårens teorivecka är temat ”Hästsport” då vi kommer att ge smakprov på några grenar man kan tävla i med häst/ponny. Bl.a. kommer ridlärarna att rida på våra egna hästar i både dressyr och hoppning, sen gästas vi av både monté- och westernryttare!

Ridhusbokningar

 
Samarbetspartner