SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södra Umeå Ryttarförening
Kvalitetsmärkt ridskola

 
SURF-fonden 2024

Bakgrund

Under hösten 2022 har styrelsen genomfört ett visionsarbete för att tydliggöra föreningens värdegrund. Vi finns till för våra medlemmar och därför var ett naturligt steg i detta arbete att ställa frågan till våra medlemmar ”Vad är SURF för dig?”. För att sammanfatta alla inspel till en kort mening landade styrelsen gemensamt i att Södra Umeå Ryttarföreningen är ”SURF – Glädje för alla”.

Styrelsen tillsammans med Verksamhetschef har en tydlig målbild om att öka vår tillgänglighet för fler. Vi vill att fler ska få möjlighet att vara i den fantastiska miljö som våra medlemmar och hästar bidrar till.

Att driva en anläggning med hästar kräver dock stora kostnader för att gå runt. Våra kompisar (hästarna) behöver mat, omvårdnad, värme, rena boxar och tillgång till utevistelse. Under året har omvärldens utveckling lett till att våra omkostnader ökat vilket i sin tur, tyvärr, leder till att vi måste höja såväl ridavgifter som stallhyror. Framförallt när det gäller ridavgifterna inser vi att det finns en risk att vissa av våra medlemmar tyvärr inte har möjlighet att fortsätta rida. Även om de vill. Och vi tror att det främst drabbar barn och ungdomar.

 

Vad är SURF-Fonden?

För att ge fler barn och ungdomar möjligheten att fortsätta, eller börja, rida hos oss på SURF testade vi ett pilotprojekt under 2023 som vi kallade SURF-Fonden. Ett stöd för barn och ungdomar upp till 18 år, när det är ekonomiskt svårt.  Fonden stöttar upp med halva ridavgiften för en termin.

Vi fortsätter även under 2024.

 

Hur går det till?

Fyll i ansökningsformuläret som du hittar HÄR, det finns också utskrivna formulär som du kan hämta i entrén i ridhuset. Du mailar in din ansökan till fonden@sodraumearf.se.

Vi har utsett en beslutsgrupp på tre personer som har skrivit under ett sekretessavtal för att säkra att alla ansökningar hanteras med strikt sekretess. De som i nuläget ingår i beslutsgruppen är vår verksamhetschef Emmeli Hellgren, styrelsemedlem Stina Levisson samt Susanne Backman från valberedningen.

För denna omgång ansöker en om att få reducerad ridavgift för höstterminen -24. Sista ansökningsdag är den 17/4. Det är viktigt att du fyller i alla uppgifter i ansökningsformuläret. Senast den 30/4 2024 får du besked om du beviljats medel.

 

Länsförsäkringar Västerbotten går in som huvudsponsor

Vi vill rikta ett stort tack till vår huvudsponsor för detta projekt, Länsförsäkringar Västerbotten som gjort det möjligt att genomföra denna satsning under 2024. 

 

Fortsättningen?

Vi har fortsatt kunna erbjuda stöd under kommande terminer, vi uppdaterar löpande på denna sida med ansökningstider m.m.

Har du frågor kring SURF-Fonden så får du gärna kontakta oss på fonden@sodraumearf.se

 
Samarbetspartner