SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södra Umeå Ryttarförening
Kvalitetsmärkt ridskola

Ideellt engagemang för medlemmar i Södra Umeå Ryttarförening

Ideellt engagemang 2021 och framåt för ridskoleelever, privatuppstallade på anläggningen, anläggningskort-innehavare samt alla som löser tävlingslicens för Södra Umeå Ryttarförening*

 *De som har licens för annan förening kan inte lösa det billigare anläggningskortet och är därmed befriade från ideellt engagemang.

 

- Alla som löser tävlingslicens för SURF och/eller deltar på organiserade träningar benämns nedan som TS-ekipage -

- Medlemmar som står uppstallade på anläggningen likställs nedan med anläggningskort-innehavare -

 

IDEELLT ARBETE

  • För ridskoleelever: 1/2 dag på tävling eller liknande/termin
  • För ridskolans tävlingsgrupper: 1 dag på tävling/termin, lära sig en huvudfunktionärsuppgift samt deltagande på eventuella arbetsdagar
  • För TS-ekipage: 1 dag på tävling/termin samt deltagande på eventuella arbetsdagar
  • För anläggningskort-innehavare: 1 dag på tävling/termin samt deltagande på eventuella arbetsdagar
  • För TS-ekipage med anläggningskort 2 dagar/termin samt deltagande på eventuella arbetsdagar

 

Alla* ska även delta i minst en försäljning per termin.

*ridskoleelever, TS-ekipage, anläggningskort-innehavare

 

FÖRSÄLJNINGAR

  • Sker minst en gång varje termin, se anslag i stallet, på hemsidan, i sociala medier samt mejlutskick. Du ska delta i en försäljning per termin som ridskoleryttare, TS-ekipage eller anläggningskort-innehavare.
  • Info om försäljningsmålen finns på sidan Provisionsförsäljningar.
  • Försäljning sker per familj i samma hushåll, finns det flera medlemmar i samma hushåll så behöver man bara sälja mängden för en person. (självklart får man sälja mer om man vill och kan)

Vad som ingår i det ideella engagemanget kan ändras.

 

Det finns även andra möjligheter att engagera sig ideellt, se nedan:

  • Försäljning av sponsorskyltar. Att sälja en stor sponsorskylt med avtal på 3 år räknas som hela årets ideella arbete/försäljningar. Kontakta        verksamhetschefen för underlag (det ryms endast ett begränsat antal skyltar, först till kvarn gäller)
  • Att vara stallvärd en kväll per vecka i en hel termin räknas som den terminens ideella arbete/försäljningar. (Åldersgräns 14 år, kontakta          verksamhetschefen för kunskapsverifiering och anmälan)
  • Att organisera en arbetsdag räknas som en halv dags ideellt arbete
  • Att hålla i (ansvara för) en försäljning räknas som en dags ideellt arbete.
  • Att samordna och vara kontrollansvarig för utförandet av det ideella arbetet räknas som komplett utförd ideell insats för ett år (både försäljning och arbetsdagar räknas alltså som utförda)
  • Att hjälpa till med en specifik uppgift som kräver speciella kunskaper, t.ex. byggnationer, el, ljud, reparationer m.m. som gör att Surf inte behöver anlita annan arbetskraft

 

Åldersgräns

I hushåll där både vuxna och personer under 15 år rider på ridskolan vilar ansvaret för den ideella insatsen på den vuxna personen. Barn som fyllt 15 år utför själva sin ideella insats.

Ihushåll där endast personer under 15 år rider utförs den ideella insatsen av en vuxen person. Samma åldersgränser gäller för anläggningskort-innehavare och TS-ekipage.

 

Köpa sig fri

Styrelsen har beslutat att det ska vara möjligt att köpa sig fri både från de ideella arbetsinsatserna och försäljning till följande kostnad:

  • 500kr/termin för provisionsförsäljning
  • 750kr/termin för ideellt arbete för ridskoleelever
  • 1500kr/termin för ideellt arbete för TS-ekipage och ridskolans tävlingsgrupper
  • 2000kr/termin för TS-ekipage med anläggningskort

 

Du kan köpa dig fri på vår BOKNINGSSIDA

 

Om du inte fullföljer ditt åtagande

Den som inte fullföljer sitt åtagande kommer att debiteras enligt ovanstående prislista i efterhand.

 

Anledningen till nivån på de beslutade beloppen för att köpa sig fri är att Surf som förening är beroende av ideella krafter. Genom det ideella arbetsinsatserna får vi in pengar på andra sätt (t.ex. tävlingar, försäljning, sponsorskyltar, hjälp med underhåll på anläggningen) och kan på så vis hålla nere priset på ridlektioner och anläggningskort. Våra priser är helt enkelt subventionerade för våra aktiva medlemmar!

 

Genomförandet av arbetsdagar

Arbetsdagarna ska struktureras upp och spridas ut över året, man kan göra sin ideella insats som ansvarig för en arbetsdag, på så sätt behöver ingen ur personalen närvara. Dessa arbetsdagar planeras in redan i början av terminen så att man kan välja och planera sin ideella insats i god tid. Arbetsdagar kan även innebära målning eller reparationer/underhållsarbete.

Även de som har anläggningskort och eller licens för Surf ska delta vid minst ett arbetstillfälle per termin.

 

Anmälan

Information om anmälan till ideellt arbete skickas ut inför varje tävling/tillfälle.

Funktionärsposter

 

Uppgifter oavsett gren:

 

Frambyggnad: Vi kommer hjälpas åt att göra i ordning anläggningen inför tävlingen. Ni kommer få arbetsgrupper och anvisning på plats. Det handlar om att bygga dressyrstaket eller hoppbanan och framhoppningen, spärra av parkeringen och hästfria områden, städa och förbereda boxar osv.

 

Parkeringsvärd: Detta är det första våra gäster möter när de kommer till SURF. Ett trevligt bemötande och hänvisning till var de kan parkera är huvudsakliga uppgiften. Det innebär att guida våra gäster till en organiserad parkering samt att hålla snyggt och mockat på parkeringen. En stor hästlastbil kan parkera längs med traktorgaraget på parkeringen, mindre lastbilar kan parkera på gräsplätten vid svarta banans kortsida och vanliga hästtransporter ställer upp på parkeringen. Om de har meetinguppstallning får de lasta ur sin häst vid ingången till privatsidan av stallet sedan köra och ställa upp sin transport/lastbil på andra sidan E4an på Röbäcks Mekaniska.

 

Kioskvagnen: I kiosken förväntas du ta emot våra gäster med ett leende. Där kan de handla godis, fika, dricka, kaffe och varma mackor. Här betalar gästerna även för dagens lunch och hamburgare och får tallrik/hamburgerficka som kvitto att hämta ut maten vid grillen eller i cafeterian. All betalning sker via swish så inga kontanter behöver hanteras. Ni samarbetar tillsammans med Cafeterian och hämtar där om något tar slut. All funktionärsfika/lunch tar ni emot genom kuponger.

 

Cafeterian: Här tillagas all mat som går till dagens lunch och serverar den till gäster som kommer med tallrikar. Viktigt att fylla på med mat och att hålla rent och fräscht hela tiden. Det finns en cafeteria-ansvarig som ni kan vända er till, hon finns där hela helgen. Det är också cafeterians ansvar att förse domartorn och sekretariat med kaffe, läsk och mackor/fika under dagarna, samt hjälpa grillen med påfyllning av sallad/tillbehör. Allt kaffe bryggs i cafeterian.

 

Grillen: Här steker du hamburgare och serverar gästerna burgarna, de får själva fylla med grönsaker och tillbehör. Det kan bli ganska hektiskt vissa tider, därför är det upp till cafeterian att hjälpa till att fylla på när något tar slut så att den som står vid grillen kan fokusera på just bara grillen.

 

 

Dessa uppgifter finns på dressyrtävling:

 

Springare: Som springare ansvarar du för att leverera protokoll från domaren till sekretariatet. Efter varje ekipage ridit sitt program så hämtar du ett protokoll från domarbilen. Protokollet tar du med dig och lämnar i sekretariatet (den vita byggnaden bredvid banan). Viktigt är att du står utanför banan under pågående ritt, bakom bilen och väntar tills dess att ekipaget ridit färdigt innan du hämtar protokollet.

 

Skrivare: Du kommer sitta i en bil tillsammans med domaren. I protokollet finns flera olika moment som ryttaren rider. Du skriver ner det domaren säger. Domaren säger först en kommentar, ex "bra format, önskar mer skillnad", därefter säger domaren en siffra ex "6". Det finns tydligt kommentarsfält där ni skriver kommentaren först och därefter den siffra som domaren säger.

 

 

Dessa uppgifter finns på hopptävling:

 

Banpersonal*: På banan hjälper man till att bygga upp hinder som rivs, vanligtvis blir man tilldelad ett eller flera hinder som sitt ansvarsområde under pågående klass. Mellan klasserna hjälper man till att bygga om banan genom att flytta på en del hinder, se till att alla hinder har rätt nummer och är flaggade rätt: vit flagg till vänster och röd flagg till höger i den riktning hindret ska hoppas, om det är ett längdhinder, t.ex. en oxer så ska bakstöden också flaggas.

 

Framhoppningen*: På framhoppningen är man behjälplig att höja och sänka hindren om ryttarna inte har med sig någon medhjälpare. Man bygger upp om det rivs och krattar framför/bakom hindren när det börjar bli gropigt. Bakbommen på en oxer får aldrig vara lägre än frambommen och hindren på framhoppningen får aldrig höjas mer än 10cm över klassens höjd (på ponnytävling får hindren på framhoppningen inte överstiga klassens höjd alls).

 

*Om man vill jobba på banan eller på framhoppningen måste man ha kunskaper motsvarande en ridgrupp 3b eller högre, detta för att ha en större förståelse för hur hoppning på tävling kan se ut. Obs! Gäller den som utför uppgiften! Du kan se definitionen av våra gruppindelningar under Ridskolan > Våra grupper.

 
Samarbetspartner