SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södra Umeå Ryttarförening
Kvalitetsmärkt ridskola

Anläggningskort

Anläggningskort 2023

För att få rida på våra ridbanor och i ridhuset krävs det att du löst ett anläggningskort och medlemskap. Detta löser du här på vår hemsida, klicka på bilden till höger där det står "lös anläggningskort". Anläggningskortet betalas antingen via faktura som kommer på mail eller via kortbetalning direkt här på hemsidan.
 
Vem kan lösa anläggningskort?
Medlemmar med egen häst kan lösa anläggningskort. Anläggningskortet är alltid ställt på ekipage (häst&huvudryttare) men ev medryttare ges möjlighet att nyttja hästens anläggningskort. Med huvudryttare menas den person som de flesta av gångerna rider och tränar hästen på vår anläggning. Med medryttare menas den person som mer sällan rider hästen på vår anläggning. Detta gäller oavsett ägare för hästen eller betalare av anläggningskortet. Vid oklarhet gällande ekipage så avgör Surfs verksamhetschef vilket anläggningskort som ska lösas samt vem som anses som huvudryttare.

Anläggningskortet gäller ett helt eller halvt kalender år, januari-december eller januari-juni, juli-december.
I anläggningskortet ingår det ideellt arbete. Man ska bland annat hjälpa till på tävling under en heldag eller två halvdagar per termin. 
När du löser anläggningskortet förbinder du dig att utföra detta ideella arbete och att följa övriga regler på vår anläggning. 
Avgiften återbetalas ej oavsett anledning och anläggningskortet kan ej överlåtas.
 
Smittpolicy 
När du löser anläggningskort hos oss så så binder du dig att följa vår smittpolicy. Den hittar du här:  Smittpolicy
 
 
Priser 2023 (medlemsavgift tillkommer alltid) uppdaterad 20230614
 
Licens för SURF eller ingen licens
 
   Helår  Halvår  
 1 häst  2000:-  1500:-  
 2 hästar  2700:-  1950:-  
 3 hästar  3250:-  2250:-  
 
OBS; detta kort kan ej lösas om hästens huvudryttare har licens för annan klubb. 
 
 
 
Licens för annan förening 
 
   Helår  Halvår
 1 häst  6500:-  3700:-
 2 hästar   7550:-  4200:-

Inget ideellt arbete krävs.

Detta anläggningskort kan lösas av EJ licensierade SURF-ekipage. Anläggningskortet står på hästen och gäller för dess huvudryttare, dvs den ryttare som rider hästen mest, oavsett vem som står som betalare. Medryttare som rider mer sällan har möjlighet att nyttja hästens anläggningskort.

Löser man licens för annan förening så är det detta anläggningskort man löser. 

 


Endagskort
Om du tillfälligt vill rida på anläggningen betalar du ett endagskort. Detta kort får lösas 3 gånger (det är ok att lösa fler gånger om man deltar på organiserade månadsträningar, t.ex. Ted Nätterqvist, Ann-Margrete Andersson, Ann Hammarlund) sedan ska man lösa halv eller helårs kort. Kostnaden för endagskort är 150:- from 1/1-18. 
Om du deltar vid en månadsträning kommer du få en faktura på dagkortet.
Engångskort löses endast i förväg mellan 7-16 måndag-torsdag och 7-14 på fredagar. Vill du rida under helgen måste du lösa kortet i senast kl 14 på fredag.
Du kan alltså inte lösa kortet under kvällar och helger. Var ute i god tid! 
Kontakta verksamhetschef för att lösa endagskort, se kontakt för kontaktuppgifter. 
Detta kort innebär inget ideellt arbete.

Trivselregler för vår anläggning
 
När du kommer hit med egen häst
När du kommer till Surf med din egen häst så kan du gör i ordning den i våra uteboxar fram tills vårt gäststall är färdigställt.
Tänk på att alltid städa efter dig i utebox/gäststallet, mocka efter din häst och sopa gången. 
 
Spolspilta
Spolspilta finns inne i ridskolestallet, se förhållningsregler och öppettider nedan:

Förhållningsregler spolspilta:

  • Spolspiltan i ridskolestallet kommer vara öppen för hästar utifrån endast när ridskolan inte har verksamhet. Dvs på dagtid samt efter att ridskolan slutat och vi fodrat/släppt ut ridskolehästarna färdigt.
  • Ut/insläpp av ridskolehästar kan förekomma under dagen och ut/insläpp har alltid företräde, hästen som eventuellt står i spolspiltan får gå ut för allas säkerhet.
  • Spolspiltan får ej användas som skötselspilta för att göra i ordning hästen för ridning utan endast för att duscha/spola av hästen. När detta är klart ska hästen direkt tas ut ur stallet. Detta eftersom vi vill ha så lite hästar utifrån som möjligt i ridskolestallet p.g.a. smittspridning. Ridlärare och övrig personal har rätt att skicka ut den som inte nyttjar spolspiltan för rätt ändamål.
  • Om du använder spolspiltan på kvällen är det väldigt viktigt att du släcker lyset och ser till att den dörr du använder stängs igen ordentligt (annars går inte vårt larm igång och vår anläggning står öppen för vem som helst att gå in i under natten).
  • Spolspiltan SKA lämnas ren och sopad, om du spolat av mycket lera ska du även rengöra golvbrunnen. Allt du städar upp ska köras ut till gödselstacken och får inte lämnas i stående i en kärra.

 

Öppettider spolspiltan:

Måndag, tisdag och torsdag är solspiltan öppen för hästar utifrån mellan kl 7-15 samt 21-22.

Onsdagar 7-15 samt 20-22.

Fredagar 7-14 samt 20-22.

Lördagar 7-22.

Söndagar 7-14 samt 20-22.

 

Förhållningsreglerna och öppettiderna är väldigt viktiga att följa, och om de inte följs kan spolspiltan komma att stängas för hästar utifrån.

 

 
Ingång till ridhuset
När du går in i ridhuset så använder du dig av dörren som finns runt hörnet mot vägen, under domartornet. Man får ej gå igenom stallet, i ridskolestallet får endast de hästar som står permanent uppstallade på Surf vistas så att hästarna som bor här får lugn och ro och för att minimera att spridning av eventuell smitta. 
 
Våra ridbanor
När du rider på våra ridbanor, både inne och ute, så ska du mocka efter din häst direkt du är färdig. Detta för att vårt underlag ska hålla så länge som möjligt! Gödsel i underlaget bidrar till att det blir halkigt, mögel bildas och det slits ut mycket fortare. Därför hjälps vi alla åt för att det ska hålla så länge som möjligt!
 
 
 
 
 
 
Samarbetspartner