SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södra Umeå Ryttarförening
Kvalitetsmärkt ridskola

Hästarnas välfärd hos oss på Surf
Det är superkul att vi har en populär ridskola med många elever! Vi försöker skapa en trevlig mötesplats i stallet där vi alla kan få umgås med världens bästa djur; Hästen!
Vi vill passa på att belysa en sak som är väldigt viktig för oss på Surf, nämligen hästens välfärd. 
Våra hästar är både våra kollegor och nära vänner, de har ingen egen röst att höja när något blir fel eller inte känns bra och därför måste vi ridlärare  se till att föra deras talan. 
Vi jobbar dagligen för att de ska ha det så bra som möjligt. Vi kollar av foderstater, skor dem, fixar med utrustning som ska passa dem både i hagen och på ridbanan m.m. Vi är helt enkelt väldigt måna om att de ska må bra och trivas hos oss!
Vi tillåter inte att någon slår, sparkar, rycker dem i munnen eller är elaka med dem på annat sätt. Vi tillåter inte heller att de får bära för tung ryttare. Därför kommer vi att tilldela våra elever häst efter både kunskap och fysisk form. 
Om vi bedömer att en ryttare är olämplig att rida på grund av sin övervikt, så kommer vi, för vår hästar skull, att neka er en uppsutten plats på ridlektion. Vi kan istället erbjuda er att tömköra och jobba häst vid hand.
Därför är det av största vikt att du meddelar oss om du är överviktig. Detta gör du lämpligast vid anmälan, så vet vi redan från början om vi kan erbjuda dig en uppsutten plats eller inte. 
Rider du hos oss och har frågor kring detta, tveka inte utan ta en pratstund med din ridlärare så berättar vi gärna mer :)

Abonnemangsavtal
Utrustning
När du börjar rida så behöver du ha rätt utrustning, det mesta finns att låna men t.ex. rätt byxor och skor måste man ha själv.

Hjälm
Hjälm bärs alltid vid ridning och longering/tömkörning på vår anläggning. Därför finns det hjälmar att låna i vår sadelkammare för alla elever.

Skor
När du rider så måste du ha en sko med klack som hindrar att hela foten glider in i stigbygeln. Skor som går bra att rida i är t.ex. gummistövlar och kängor. Gympaskor är inte lämpliga. Vi rekommenderar även att man har ridstrumpor eller stövel/shortchaps när man rider för bästa grep och komfort.

Byxor
Ridbyxor är oftast bekvämast att rida i, men om du inte har några så går det lika bra att rida i mjukisbyxor, träningstights eller mjuka/stretchiga jeans.

Väst
Vi har inga västar för utlåning, vill du ha väst när du rider så får du ha med en egen. Tänk på att det är viktigt att västen passar ryttaren, man ska inte "växa i" en ridväst. Vi rekommenderar väst vid hoppning. 

 
Samarbetspartner