SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södra Umeå Ryttarförening
Kvalitetsmärkt ridskola

Utrustning
När du börjar rida så behöver du ha rätt utrustning, det mesta finns att låna men t.ex. rätt byxor och skor måste man ha själv.

Hjälm
Hjälm bärs alltid vid ridning och longering/tömkörning på vår anläggning. Därför finns det hjälmar att låna i vår sadelkammare för alla elever.

Skor
När du rider så måste du ha en sko med klack som hindrar att hela foten glider in i stigbygeln. Skor som går bra att rida i är t.ex. gummistövlar och kängor. Gympaskor är inte lämpliga. Vi rekommenderar även att man har ridstrumpor eller stövel/shortchaps när man rider för bästa grep och komfort.

Byxor
Ridbyxor är oftast bekvämast att rida i, men om du inte har några så går det lika bra att rida i mjukisbyxor, träningstights eller mjuka/stretchiga jeans.

Väst
Vi har inga västar för utlåning, vill du ha väst när du rider så får du ha med en egen. Tänk på att det är viktigt att västen passar ryttaren, man ska inte "växa i" en ridväst. Vi rekommenderar väst vid hoppning. 

Abonnemangsavtal
 
Samarbetspartner