SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södra Umeå Ryttarförening
Kvalitetsmärkt ridskola

Våra flesta grupper har:

 • Teori 2-3 gånger/termin
  • För nybörjargrupper inleds terminen med 3-4 extra teoritillfällen
 • Uteritt 1-2 gånger/termin
 • Markarbete 2-3 gånger/termin
 • Hoppning 2-3 gånger/termin
  • Gäller ej hoppfri- och dressyrgrupp
 • Resterande lektioner är dressyrlektioner
  • Färre dressyrlektioner för hopp- och kombigrupper
Vanlig grupp

Vår mest förekommande grupptyp kallas för "vanlig grupp", den har åtta platser och lektionerna är 45 minuter långa.

 

Vi har några få seniorgrupper som rider 45 minuter men med bara sex platser, detta för att instruktören ska hinna ge lite mer uppmärksamhet till varje elev.

 

Kostnad:

Junior, 45 min, åtta elever:   226kr/lektion

Senior, 45 min, åtta elever:   259kr/lektion

Senior, 45 min, sex elever:    291kr/lektion

Hoppfri grupp

Vi har ett par seniorgrupper för dem som tycker att hoppning är lite läskigt. Grupperna är egentligen vanliga grupper som rider 45 minuter men med skillnaden att de inte har några hopplektioner och markarbetslektionerna brukar vara lite mer dressyrinriktade.

 

För tillfället har vi två hoppfria grupper, båda på 3c-nivå.

Dressyrgrupp

För dem som kommit lite längre i sin utbildning finns det dressyrgrupper som rider 60 minuter, både med sex och med åtta elever. Dessa finns bara som seniorgrupper och terminsupplägget ser ut ungefär som för de hoppfria grupperna.

Dessa räknas som specialgrupper och du måste ligga på minst 3c-nivå för att vara aktuell för en plats i en dressyrgrupp.

 

För tillfället har vi fyra dressyrgrupper, två med sex elever och två med åtta elever.

 

Kostnad:

Senior, 60 min, åtta elever:   330kr/lektion

Senior, 60 min, sex elever:    368kr/lektion

Dressyrtävlingsgrupp

Vi har en tävlingsgrupp i dressyr med sex platser som rider 60 minuter, blandat häst och ponny. För att få en plats där är kraven lite högre på elevernas ridkunskaper och man förväntas också att ta ett större ansvar på våra hemmatävlingar. De som går i gruppen tilldelas en "egen" häst/ponny som de får tävla ca två tävlingar/termin, både på hemma- och bortaplan. De behöver också ta grönt kort och står själv för licens- och startavgifter och för att transportera hästen till bortatävlingar. 

Denna räknas som specialgrupp och du måste ligga på minst 3c-nivå för att vara aktuell för en plats i tävlingsgrupp.

 

 

Kostnad:

Senior, 60 min, sex elever:    368kr/lektion

Kombigrupp

För dem som har lite mer erfarenhet men gillar att både hoppa och dressyra så har vi kombigrupper, de rider 60 minuter och till skillnad från vanliga grupper fördelas lektionerna, utöver teori och uteritter, lite mer jämnt mellan dressyr och markarbete/hoppning.

Dessa räknas som specialgrupper och du måste ligga på minst 3c-nivå för att vara aktuell för en plats i kombigrupp.

 

För tillfället har vi två junior-kombigrupper med sex platser vardera och två senior-kombigrupper med åtta platser vardera.

 

Kostnad:

Junior, 60 min, sex elever:    303kr/lektion

Senior, 60 min, åtta elever:   330kr/lektion

Hopptävlingsgrupp

Vi har två hoppgrupper, en junior och en senior, som rider 60 min med sex platser vardera. För att få en plats där är kraven lite högre på elevernas ridkunskaper, man förväntas ta ett större ansvar på våra hemmatävlingar och man måste rida två gånger i veckan, alltså gå i ytterligare en grupp utöver hoppgruppen. De som går i gruppen tilldelas en "egen" häst/ponny som de får tävla ca två tävlingar/termin, både på hemma- och bortaplan. De behöver också ta grönt kort och står själv för licens- och startavgifter och för att transportera hästen till bortatävlingar.

Till skillnad från övriga grupper rider de bara dressyr en gång/termin i hoppgrupperna, så utöver teorilektioner och uteritter är alla andra lektioner antingen markarbete eller hoppning.

Dessa räknas som specialgrupper och du måste ligga på minst 3c-nivå för att vara aktuell för en plats i en hopptävlingsgrupp.

 

Kostnad:

Junior, 60 min, sex elever:    303kr/lektion

Senior, 60 min, sex elever:    368kr/lektion

Dressyrgrupp för privatekipage

Vi har en dressyrgrupp i ridskolans regi som endast är öppen för privatryttare med egen häst/ponny, de rider 60 min och det finns sex platser. Till skillnad från övriga grupper ingår varken teorilektioner eller uteritter utan de rider endast dressyr och i enstaka fall har de dressyrbommar/markarbete. För dem som ändå vill ha lite teori är välkomna att delta på dressyrtävlingsgruppens teorilektioner.

 

Privatgruppen rider inte på röda dagar eller under teoriveckan.

 

 

Kostnad:

60 min, sex elever:    177kr/lektion

Privathäst i ridskolegrupp

Det går att, i mån av plats, rida med sin egna häst/ponny i alla ridskolans grupper enligt något av följande:

 

Alternativ 1:

För 10% rabatt på ordinarie lektionspris rider nu din egen häst/ponny i störta möjliga utsträckning, men om den skulle bli skadad har du rätt till ersättningshäst/-ponny från ridskolan.

 

Alternativ 2:

Du betalar samma pris som för privata dressyrgruppen men har inte rätt till ersättningshäst/-ponny om den egna blir skadad. Istället får du sälja vidare lektioner du missar till annat privatekipage med egen häst/ponny förutsatt att denne är på rätt nivå.

 

Eftersom det handlar om "vanliga grupper" försvinner inte ridning på röda dagar (förutom påsken) eller teorilektionerna.

 
Samarbetspartner