Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Södra Umeå Ryttarförening
Kvalitetsmärkt ridskola

Välkommen!
Välkommen till vår hemsida!

Vi är EN förening!
Alla delar fyller en viktig funktion för föreningen som helhet​; RS - Ridskolan, TS - Tävlingssektionen & US -Ungdomssektionen.
Syftet med föreningen är att erbjuda en hästgemenskap där ALLA är välkomna.

I föreningen SURF
- Bidrar vi alla till föreningens mål, syfte och verksamheter.
- Är vi respektfulla mot varandra och djuren
- Hjälper vi varandra, delar med oss av vår kunskap och lär av varandra.
- Bidrar alla till att skapa trivsel och glädje
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Södra Umeå Ryttarförening (SURF) ligger strax söder om Umeå i byn Stöcksjö. Anläggningen har ett ridhus, två ridbanor samt ett stall där över 40 hästar bor. På anläggningen driver vi ridskola med ca 350 uppsittningar i veckan samt tävlings och träningsverksamhet. Har du egen häst kan du lösa anläggningskort för att kunna rida i vårt ridhus och på våra ridbanor.

Vill du bli medlem, börja rida eller lösa anläggningskort? Kolla till höger så hittar du genvägar!

Högst upp i toppmenyn kan du välja Ungdomssektion, Tävlingssektion eller Ridskolan. Klicka dig fram för att hitta den information du söker! :)
Viktig information och nya rutiner
2020-11-13 19:02

Hej!
Här kommer ännu en gång nya rutiner hos oss på Surf. Senast i början av veckan gick vi ut med nya rutiner kopplade till smittspridningen av Covid -19, men vi insåg att de inte var bra nog med tanke på de skärpta restriktionerna. Därför kommer vi nu med helt nya rutiner och regler och gör ett försök att hålla vår verksamhet för alla över 15 år igång.
Observera att dessa börjar gälla redan på söndag, 15/11.


Nya rutiner p.g.a. de skärpta restriktionerna

Flödesschema vid ridskola

Läs igenom noga och ta till dig samtliga delar som rör din vistelse hos oss. Om dessa rutiner och regler inte efterföljs kan det resultera i att vi först och främst får stänga vår verksamhet för alla över 15 år, men även att vi äventyrar föreningens fortsatta överlevnad.

Därför vädjar jag till er alla: Följ våra rutiner! Håll avståndet och se till att ingen smittspridning sker hos oss!

Det här fixar vi tillsammans, det vet jag!

Mvh Emmeli Hellgren
Verksamhetschef
Södra Umeå Ryttarförening

Drop-in ridning
2020-10-20 13:32
Nu har höstens drop-in uteritter och drop-in ridning börjat om. 
Följ länken för information och anmälan.

Bygglov och hästklinik!
2020-10-14 15:06
Hej medlemmar!
Vi inom styrelsen har jobbat med två stora projekt under en längre tid och nu äntligen kan vi berätta för er vad som kommer hända på vår anläggning framöver :)

Förlängning av ridhus
Vi har ansökt om och fått  beviljat bygglov för att förlänga vårt ridhus. Vi ska bygga ett ridhus med en 125 m lång manege, det innebär en förlängning med ca 50 m som kommer byggas på södra gaveln. Det här öppnar enorma möjligheter för vår verksamhet, vi kommer kunna erbjuda våra medlemmar mer träningsmöjligheter på bättre tider och även kunna ha inomhustävlingar på vinterhalvåret. Vi går nu in och jobbar stenhårt med att lösa finansieringen, har du som medlem kanske idéer eller erfarenhet kring att skriva ansökningar till t.ex. arvsfonden och vill dela med dig av dina kunskaper? Tveka inte att höra av dig till Emmeli på 0725042288!
Som ni vet har vi jobbat i flera år för att skapa mer ridhustid för våra medlemmar, och det här känns som ett stort steg i rätt riktning!

Veterinärklinik
Vi har även under hösten ingått ett samarbete med Botnia hästklinik som kommer starta upp veterinärklinik här på Surf! 
Vårt kallstall kommer att byggas om till en veterinärklinik med start den 1/11. De kommer börja i liten skala och utöka allt eftersom. 
Det kommer bli otroligt roligt att få en klinik på anläggningen! Det innebär ännu bättre service för våra medlemmar, väldigt nära till hjälp när våra ridskolehästar behöver veterinärvård och mycket mer! 
Vi önskar Ditte med personal välkomna hit! :)

Vi ska försöka hålla er medlemmar uppdaterade kring hur vi går vidare framåt med ridhusbygget, håll utkik här på hemsidan! 


Med vänlig hälsning 

Emmeli Hellgren
Verksamhetschef

Mikael Melefors
Styrelseordförande


Ridskoletävling i hoppning 29/10 v. 44
2020-10-14 14:56

Banhoppning för alla ridskoleryttare från:

 30 cm – 70 cm!


Torsdag 29/10 v.44 (höstlovet) 

Samling kl: 9.00 för banbyggnad.  
Första start ca 10.00.
Hoppningen är öppen för alla ridskolans grupper. När vi vet hur många deltagare det blir kommer vi pga rådande omständigheter med Covid-19 att dela in er i grupper. Det betyder att en del av er bygger fram och en del av er bygger bort. Och när man har gjort sin del och ridit så bör man åka hem så vi inte samlas alltför många på anläggningen samtidigt. Info om gruppindelning kommer närmare banhoppningsdagen.

 

I 30cm klassen är det tillåtet med ledare som man fixar själv.
Om man inte kan göra i ordning hästen själv (sadla och tränsa) så måste man ha med sig en medhjälpare som kan hjälpa till med detta.  

 

Max en start per ryttare.

Anmälningstiden börjar onsdag den 14/10. Anmälan bindande och sker via hemsidan under fliken bokningar, välj grupp ”ridskoletävling”, inga pengar återbetalas. I samband med anmälan mailas häst och hinderhöjd till: rebecka@sodraumearf.se.

 

Kostnad: 200kr/ klass (betalas vid anmälan på hemsidan)

 

 

Rosett till alla som är felfria!

Obs! Ridskolans ridlärare har rätt att byta häst och hinderhöjd på elever som anmält sig. Så fråga din ridlärare innan du anmäler dig så det blir rätt från början.

Teorivecka v.44
2020-10-07 11:00
Under höstens teorivecka så kommer vi ha ämnet "Rörliga ryttare". 
Rörligheten minskar i vårt samhälle och det är något som även vi på Surf märker av. Vi har de senaste åren märkt att våra ryttare blir mindre och mindre rörliga vilket faktiskt påverkar vår dagliga verksamhet. 
Vi ryttare vill rida på hästar som är mjuka och liksidiga, men hur mjuka och liksidiga är vi? Våra hästar får t.ex. kompensera för ryttares orörlighet genom att hålla balansen åt ryttaren, med skador som följd. 
Därför kommer vi lyfta upp ämnet under teoriveckan och ge våra medlemmar motivation och verktyg för att kunna vara mer rörliga och få mer insikt i hur viktigt det är att vara rörlig, vi ryttare är ju idrottare, eller hur?!  :D
Ridhusbokningar

 
Våra sponsorer 2019