Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Södra Umeå Ryttarförening
Kvalitetsmärkt ridskola
Välkommen!
Välkommen till vår hemsida!

Vi är EN förening!
Alla delar fyller en viktig funktion för föreningen som helhet​; RS - Ridskolan, TS - Tävlingssektionen & US -Ungdomssektionen.
Syftet med föreningen är att erbjuda en hästgemenskap där ALLA är välkomna.

I föreningen SURF
- Bidrar vi alla till föreningens mål, syfte och verksamheter.
- Är vi respektfulla mot varandra och djuren
- Hjälper vi varandra, delar med oss av vår kunskap och lär av varandra.
- Bidrar alla till att skapa trivsel och glädje
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Södra Umeå Ryttarförening (SURF) ligger strax söder om Umeå i byn Stöcksjö. Anläggningen har ett ridhus, två ridbanor samt ett stall där över 40 hästar bor. På anläggningen driver vi ridskola med ca 350 uppsittningar i veckan samt tävlings och träningsverksamhet. Har du egen häst kan du lösa anläggningskort för att kunna rida i vårt ridhus och på våra ridbanor.

Vill du bli medlem, börja rida eller lösa anläggningskort? Kolla till höger så hittar du genvägar!

Högst upp i toppmenyn kan du välja Ungdomssektion, Tävlingssektion eller Ridskolan. Klicka dig fram för att hitta den information du söker! :)
Ridskolan
Plats i nybörjargrupp vt 20 (ponny)
2019-11-27 09:59, Ridskolan
Vi har lediga platser i våra nybörjargrupper på ponny från och med vårterminen!
Ridskolan
Vi vill tacka Monika för alla år hos oss!
2019-11-26 09:24, Ridskolan
Nu har Monika flyttat, hon blev pitebo och ska förgylla sin nya ägares vardag med sin otroliga personlighet 😊
Tävlingssektionen
Resultat för några av våra ponnyekipage
2019-11-09 20:59, Tävlingssektionen
Nellie Wallgren till vänster och Hanna Hallberg till höger
Idag var flera av våra ponnyryttare och tävlade hos Umeå Ryttarförening, vi tycker det är superkul med så många startande ponnyekipage!!
De som startade var Embla Sandberg på Harry, Saga Nilsson på Tess, Cecilia Ek på Clara, Elin Pettersson på Rosie, Nellie Wallgren på Knockeen Snowdropp, Hanna Hallberg på TT, Erika Waleij på Silver och Ingrid Möller på Hovers Eddy. 
Det reds både nollrundor och rundor där någon rackare till bom inte ville ligga kvar, men alla kämpade och red superbra! 
Vi gratulerar Nellie Wallgren på Knockeen Snowdropp och Hanna Hallberg på TT till andra respektive tredjeplatsen i dagens La! 


Fem frågor till Ann-Margrethe och Ann som var hos oss under vecka 44
2019-11-06 17:16
Vår ridlärare Sara tillsammans med Corsica innan ett dressyrpass för Ann-Margrethe

Ann-Margrethe Andersson

Ann-Margrethe, AM, har sedan flera år regelbundet tränat såväl privat- som ridskolekipage och är även tränare för instruktörer vid SURF.

Hon har en mycket lång och gedigen meritlista från i princip alla nivåer inom svensk ridsports verksamhetsområden. AM är bla Dressyrdomare MsvB samt Svensk Fellow.


Hur länge har du hållit kurser på SURF?

Har varit på SURF tidigare men mer regelbundet de senare åren.

Vad är roligast med att komma till SURF? –

Att träffa ryttare och hästar och att se utveckling av ekipagen.

Vilka förkunskaper behövs för att kunna vara med på dina kurser?

Har inget uttalat krav på förkunskaper.

Har du något bra tips till ridskoleryttare/privatryttare som vill utvecklas i sin ridning? –

Att rida så mycket som möjligt och med regelbunden träningshjälp och gärna flera olika hästar. Att intressera sig för ridlära och hästkunskap, för att än mer öka förståelsen och kunskapen om hur hästen fungerar och reagerar. Att följa ridutbildning/träningar.

Har du en egen häst? Hur tränar ni isåfall?

Vi har en häst i familjen.Ann Hammarlund


Ann Hammarlund har hållit träningar och kurser på SURF i över 10 år. Ann är aktiv tävlingsryttare och C-tränare i dressyr.

 

Hur länge har du hållit kurser på SURF?
Så länge att jag knappt minns ... Sedan 2008 tror jag.

Vad är roligast med att komma till SURF?
Olika ekipage med olika styrkor och svagheter, men alla väldigt engagerade i sin ridning och sina hästar! Det är också ett bra stall och ridhus med god ordning.

Vilka förkunskaper behövs för att kunna vara med på dina kurser?
Alla nivåer funkar då man rider en och en. De elever jag har är mellan LB och MsvA-nivå. Mitt enda krav är att man vill, och har möjlighet, att träna mellan träningstillfällena.

Har du något bra tips till ridskoleryttare/privatryttare som vill utvecklas i sin ridning?
Med din egna häst är mitt främsta tips att först och främst ha den häst som passar just DIG. Sen självklart att ha regelbunden hjälp från marken. Man behöver en "spegel på marken". Som ryttare måste du vara konsekvent, noga och fokuserad den timme du sitter på hästen. Och se till att hästen mår bra. För en häst som är friskt och mår bra kan oftast prestera det vi önskar.

För dig på ridskola tänker jag att mesta utvecklingsmöjligheten är att hitta en bra grupp, en bra ridlärarare och några hästar du rider bra på och tycker om. Och, jätteviktigt, titta mycket på bra ridning! På tv, youtube, träningar och tävlingar.

Har du en egen häst? Hur tränar ni isåfall?
Jag har två hästar. Två snälla och fina vallacker födda 2005 och 2011. Den äldre tävlar t o m Intermediaire och den yngre är redo att ta sig upp i S:t Georges nästa år.
Bägge arbetas, mycket lösgörande och stärkande grundarbete, 5-6 dagar per vecka. Mest ridhus/bana men även lite ute. Ofta från marken en gång per vecka.

Jag har ett superteam runt mig med min supporterande man, hjälpryttare när jag är bortrest, veterinär, hovslagare och två skickliga och engagerade tränare som jag "hängt med" i 24 (!) respektive 4 år.

 

Tänk på hastigheten!
2019-10-18 13:26
Kör lugnt på väg till oss :)
Vi har fått till oss att de boende efter kustvägen tycker att trafiken efter vägen kör för fort. Våra medlemmar är en stor del av trafiken efter vägen, så därför vill vi gå ut med en önskan om att alla tänker på att hålla sig till hastighetsbegränsningen. Både boende och ryttare som rider efter vägen känner sig mycket tryggare om vi kör försiktigt :)

Ridhusbokningar

 
Våra sponsorer 2019