Södra Umeå Ryttarförening
Kvalitetsmärkt ridskola
Välkommen!
Välkommen till vår hemsida!

Södra Umeå Ryttarförening (SURF) ligger belägen strax söder om Umeå i byn Stöcksjö. Anläggningen har ett ridhus, två ridbanor samt ett stall där över 40 hästar bor. På anläggningen driver vi ridskola med drygt 300 uppsittningar i veckan samt tävlings och träningsverksamhet. Har du egen häst kan du lösa anläggningskort för att kunna rida i vårt ridhus och på våra ridbanor.

Vill du bli medlem, börja rida eller lösa anläggningskort? Kolla till höger så hittar du genvägar!

Högst upp i toppmenyn kan du välja Ungdomssektion, Tävlingssektion eller Ridskolan. Klicka dig fram för att hitta den information du söker! :)
Handlingar till årsmötet
2018-02-21 12:52
Här hittar du handlingar till årsmötet 2018, välkommen söndagen den 25/2 kl 18.00 i cafeterian.
Restaurangchansen
2018-02-21 11:14
Nu är vi inne på upploppet för restaurangchansen! Vi har 27 appar och ett häfte kvar. Den som säljer flest vinner en privatlektion, just nu är det 16 sålda som leder! Ni som ligger snett bakom kanske kan sälja  fler så att just ni får privatlektionen?! Har du inte hämtat ut än så kom förbi och gör det, hjälp oss bli av med de sista! 😀😀😀
Teorivecka v.10
2018-02-12 11:29
Under vecka 10 har vi teorivecka och alla ordinarie lektioner utgår. Vi kör istället en massa spännande föreläsningar, workshops, tävlingar m.m.! Och som medlem/lektionsryttare får du gå på så många aktiviteter du vill :)

Teoriveckan v.10

Temat för teoriveckan är återigen hållbarhet. Vi tycker att ämnet är så viktigt att vi ägnar två teoriveckor till detta ämne. Utan hästar kan vi ju inte utöva den sport vi tycker är så rolig. Därför måste vi förstå vikten av att träna hästarna på så sätt att de blir hållbara.


Måndag: Dressyrclinic – ”önskeclinic”. Med ridskolans ridlärare.
Denna gång vill vi ha hjälp av Er elever att göra denna clinic så bra som möjligt. Vi vill gärna att ni mailar till oss (rebecka@sodraumearf.se) om saker som ni tycker är svårt, intressant eller som ni vill se och veta mer om. Även om ni har önskemål på vissa hästar eller ponnyer. En lista på sammanställningen över era frågeställningar kommer att sättas upp på anslagstavlan en vecka innan clinicen. Vårt mål är att vi ska hinna med två eller tre hästar / ridlärare under kvällen.
Samling i ridhuset 18 – ca 19,30


Tisdag: Hoppclinic med Carolina Määttä. Carolina har ridit in och tävlat egna uppfödningar upp till 1.50cm. Ridit semifinal i unghästchampionatet alla år från 2006-2012, gått till final 2 ggr. Ridit final i 5-årsklassen på Falsterbo 2010.
Carolina delar med sig av sin erfarenhet, hur hon tänker när hon lägger upp träning och lämpliga övningar för att få hästarna att hålla och samtidigt kunna stiga i klasserna på bästa sätt. 
Samling i ridhuset 18 – ca 19,30


Onsdag: Käpphästtillverkning samt efterföljande käpphästhopptävling i ridhuset. Tillverka din egen häst och vinn fina priser i kvällens rafflande hoppmoment.
Samling i cafeterian 17.30 – ca 19,30


Torsdag: Veterinärföreläsning med Linda Andersson, leg veterinär och klinikchef på Evidensia i Umeå.  
Föreläsning om hästens hållbarhet. Vad har hänt i hästensrörelseapparat om hästen blir halt? Vad är en förslitningsskada / belastningsskada och hur gör vi vårt bästa för att undvika att det inträffar.
Samling i teorisalen 18 – ca 19.15, Vi bjuder på fika.


Fredag: Det årliga rykt rallyt! Vem kan göra sin häst så fin som möjligt?
Samling i stallet 17.00 – ca 18.30


Söndag: Föreläsning med equiterapeut Anna Nordberg. Anna har en gedigen utbildning med flertalet påbyggnadsutbildningar. Hon har jobbat i såväl Sverige som England och i Dubai. Och driver nu ett eget företag, Stallmassage. http://www.stallmassage.se
Under föreläsningen kommer Anna att prata om enkla stretchingmetoder och enklare massage som vi själva kan använda oss av i vardagen för att förebygga spänningar hos våra hästar och göra dem mer hållbara.
Samling i teorisalen 16.00 – ca 18.00, vi kommer även att vara i stallet så ni får prova på våra hästar. Vi bjuder på enklare fika.

Kallstallet öppet igen
2018-02-09 19:47
Nu är kallstallet urstädat och öppet igen! 😊👍
Ridläger sommaren 2018
2018-02-05 11:34
Nu är det dags att anmäla till sommarens ridläger!
Mer info hittar du här
Ridhusbokningar

 
Våra sponsorer 2017