Hoppa till sidans innehåll

Lilla Gubben


Under vårterminen 2016 hade vi i Ungdomssektionens styrelse ett mål.

Vi ville samla ihop pengar för att kunna köpa in en ponny till föreningen! Vi ville ha en ponny som gick att använda till mer än bara ridskoleverksamhet. En ponny som gick att ha med sig på alla sorters ponnyridningar, en ponny som gick att köra med vagn, släde och pulka. En ponny som kunde sprida glädje och kärlek runt sig var vad vi letade efter.


Så, efter en uppskattad övernattning med vilda västern-tema hade vi tillräckligt med pengar för att köpa in en sockersöt, vit, fluffig ponny vid namn Lilla Gubben!

Lilla Gubben är en klok men småbusig ponny på 17 år. Han är aldrig sur och är inte rädd för någonting alls! Han älskar barn och uppmärksamhet och det bästa han vet är att rulla sig i sanden i ridhuset. Lilla Gubben älskar även att bada!

Än så länge har Lilla Gubben följt med till Norrlands Universitetssjukhus för att leka med barnen på lekterapin, han har åkt i hissen på vår anläggning för att kunna titta på TV med barnen under ett av våra ridläger, varit med på ponnyridningar, skyltsöndag i centrum och hoppat hinder tillsammans med massvis av barn under vårt Öppet Hus.
Tanken är att Lilla Gubben ska skänka glädje till våra barn och ungdomar och egentligen även vuxna elever samt föräldrar.

Han är vår lilla ögonsten! :)

lillagubben

lillagubben

lillagubben

lillagubben

 

 

 

Uppdaterad: 2017-01-19 18:11
Skribent: Evelina Stoltz
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Södra Umeå Ryttarförening - Ridsport
S Kustväg 30
90580 Umeå

Kontakt:
Tel: 09042288
E-post: This is a mailto link

Se all info