Hoppa till sidans innehåll

Ideella uppgifter HT-17


-Nu är det dags att välja din ideella arbetsuppgift!

Eftersom det inte längre är aktuellt med ideellt arbete i ridskolans cafeteria under terminerna, så är det nu möjligt för varje ridskoleelev att välja vilken funktionärsuppgift och vilken tävling som du vill vara funktionär på. Det innebär alltså inte att det ideella arbetet på SURF ökar, bara att det nu fördelas där det behövs bäst! Tävlingsverksamheten är en otroligt viktig inkomstkälla för oss på SURF och det är genom ideellt arbete och engagemang som det fortsätter vara en framgång. På SURF har vi gemensam ekonomi över sektionsgränserna. Det innebär att när du bidrar till tävlingsverksamheten och den går med vinst så bidrar du till att öka våra möjligheter att köpa in och ha bra hästar och ponnyer på ridskolan, uppdatera vår utrustning m.m.

Som ridskoleelev förväntas du bidra med en halv dags arbete i samband med tävling.  Funktionärer ska ha fyllt 15 år och om ridskoleeleven är yngre går uppdraget till föräldrarna.  

Information om de olika funktionärsuppgifterna och hur det går till att välja när just du  vill göra din insats:

1) Anläggning, material och banor
De ansvariga från tävlingssektionen organiserar och fördelar arbetet. De är ansvariga vid tävling för banbygge, banpersonal, harvning, framridning, framhoppning, mockning av banan osv. Den ideella insatsen från ridskolan är att hjälpa till med att ställa i ordning tävlingsplatsen innan tävlingen eller återställa efter avslutad tävling. Om du har erfarenhet av att vara inne på en tävlingsbana och hantera hinder kan även möjligheten att bistå inne på banan eller vara på framhoppningen finnas under själva tävlingen.

2) Parkering
Den ansvarige från tävlingssektionen organiserar parkering inför tävlingen. Parkeringen är det första våra gäster möter så det är en mycket viktig post. Gruppens uppgift är även att skylta, spärra av anläggningen efter given skiss samt vara trevlig och behjälplig p-värd på tävlingsplats. Den ideella insatsen från ridskolan är att vara parkeringsvärd. Det innebär att guida våra gäster till en organiserad parkering samt att hålla snyggt och mockat på parkeringen. Det kommer att finnas en huvudansvarig från tävlingsledningen som visar er hur det går till. Denna uppgift är för dig som är över 18 år, eller har med en vuxen.

3) Sekretariat & Domartorn
I sekretariatet sköts hela tävlingens administration där finns en ansvarig som fördelar och organiserar. I domartornet sköts musik, tidtagning och protokoll. Den ideella insatsen från ridskolan är att göra lättare administrativa saker i sekretariat eller domartorn. Vid dressyrtävlingar hämtas domarens bedömning, protokollet, och lämnas i sekretariatet av en springare vilket kan vara en arbetsuppgift för en elev från ridskolan.

4) Servering
Ansvarig från tävlingssektionen har det övergripande ansvaret att organisera och planera före och under tävlingen. Sedvanliga cafeteriauppgifter så som försäljning, tillagning, inköp osv. Mindre städ av anläggningens kök och cafeteriadel inför och under tävling ingår också. Den ideella insatsen från ridskolan är försäljning, tillagning och städ under tävlingen. För att stå i grillen vill vi att du är över 18 år. 

5) Tävlingsservice/uppstallning
Inför tävling så innebär uppgiften att hjälpa till att rengöra, sanera och spåna boxar/spiltor.Under tävlingen så ser du till att hjälpa våra gäster till en trevlig upplevelse hos oss genom att visa tävlingsekipagen till rätta på anläggningen tillsammans med uppstallningsansvarig från tävlingssektionen, som finns på plats under hela tävlingen. Det kan vara att vara synlig på anläggningen och hålla rent och fint, toalettstäd och påfyllning av toapapper,  eller vara en resurs på plats ifall det behövs förstärkning någonstans, t.ex i cafeterian.

6) Sjukvårdsansvarig & övriga uppgifter
Om du är sjukvårdsutbildad eller har utbildning i Hjärt- och lungräddning (HLR) så kan du vara sjukvårdsansvarig tillsammans med säkerhetsansvarig från tävlingssektionen.  Det innebär att övervaka tävlingsbanorna och finnas till hands om någon gör sig illa. Du får en genomgång av den som är säkerhetsansvarig under tävlingen om vad som mer specifikt förväntas av dig. Specifik kompetens kan även komma till användning inom andra områden, har du t.ex. tävlingserfarenhet och varit banfunktionär tidigare kan du vara ett jättebra tillskott som banpersonal!  Denna uppgiftsgrupp finns inte som valbart alternativ i länkarna nedan, skicka istället ett mail tillThis is a mailto link med ämnesraden RS funktionär och tävlingsnamn/datum för att anmäla dig!  

7) Städdagar inför tävlingssäsongen

Inför tävlingsäsongen förbereder vi anläggningen vid två städdagar. Om du inte har möjlighet att vara funktionär på tävling kan du istället välja att göra din ideella arbetsinsats vid en av dessa städdagar. Arbetsuppgifterna kan variera och exempelvis vara krattning, skräpplockning, målning och iordningställande av material så som bommar e.t.c. 

Via länkarna nedan väljer du vilken tävling, dag samt funktionärsuppgift som du vill bidra med. Läs noga igenom instruktionerna på sidan innan du väljer, klicka på länken "bifogad anteckning" för att läsa mer om de olika posterna! Anmälan är bindande och du ansvarar själv för att hitta en ersättare om du får förhinder! Det finns begränsat antal platser till respektive uppgift, så först till kvarn gäller!

Augustidressyren 25-27/8

https://doodle.com/poll/y37hzbfumybgcdnc

Septemberhoppet 1- 3/9 :

 https://doodle.com/poll/sc9anchxgvk6n6a7

Surfhoppet 22-24/9:

https://doodle.com/poll/zmzzdpcm5nzf86ur

 

OBS (För tävlingstillfällen)!  Beroende på antal starter så kan behovet av antal funktionärer vid de olika posterna komma att ändras något. Det kan därför hända att funktionärsansvarig kontaktar dig med en förfrågan om att byta uppgift, det viktigaste är att vi alla hjälps åt för att tävlingen ska flyta på så bra som möjligt!

Om du har frågor, kontakta: This is a mailto link - märk mailet med ämnesraden:  RS funktionär och den tävling/tillfälle det gäller. 

Uppdaterad: 2017-07-26 20:56
Skribent: Linnea Lundgren

 

 

Besök oss på 


 

 instagram

Våra sponsorer 2017

 

Relaterad bild

 

swerock

 

   cliffton

 

bil dahl

ica

 

boström

 

norrport4farg

 

Postadress:
Södra Umeå Ryttarförening - Ridsport
S Kustväg 30
90580 Umeå

Kontakt:
Tel: 09042288
E-post: This is a mailto link

Se all info